Teide vulkan volcano Parque Nacional del Teide

Teide är en vulkan på Teneriffa, Kanarieöarna. Den är med sina 3 718 meter Spaniens högsta berg, och den tredje största vulkanen på jorden. Vulkanen betraktas som vilande, och det är fullt möjligt att den i framtiden kan få nya utbrott.

Vulkanen omgärdas av en nationalpark som heter Parque Nacional de las Cañadas del Teide. Storleken på nationalparken är 13 571 hektar och förklarades som naturskyddsområde 1954. Den är Spaniens mest besökta nationalpark med cirka 3 miljoner besökare årligen. Teide med omgivning är ett världsarv sedan 2007. Läs mer på Wikipedia

Den absoluta toppen av Teide når man endast om man sökt ett särskilt tillstånd på parkens huvudkontor i Santa Cruz. Detta kan ni göra här

Map

Det här inlägget postades i Kanariöarna, Spanien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.